Η ΦΥΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΑΣ

Τρόποι και συμβουλές για να μάθω να φτιάχνω τα καλλυντικά μου και τα γιατροσόφια μου!

Printfriendly

Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2013

Μηλόπιτα με γέμιση κρέμας

Υλικά:

  • 5-6 μήλα
  • 1 αυγό
  • 2 ποτήρια άχνη
  • 1 μαργαρίνη λιωμένη
  • 2 1/2 ποτήρια αλεύρι
  • 1 κούτ. σούπας μπέικιν
  • 1 βανίλια
  • 2-3 κουτ. ζάχαρη
  • κανέλα
  • άνθος αραβοσίτου

Εκτέλεση:
Ανακατεύω σε ένα μπόλ τη μαργαρίνη με την άχνη, το αυγό, το μπέικιν, την βανίλια και προσθέτω το αλεύρι σιγά-σιγά.
Αφού η ζύμη ξεκολάει (και γίνεται όπως τα τυροπιτάκια), χωρίζω το 1/3 της ζύμης και κάνω μια μπάλα.
Βουτυρώνω το ταψί και ανοίγω την μπάλα με το χέρι μου.
Φτιάχνω την κρέμα (άνθος αραβοσίτου, με τις οδηγίες που γράφει στην συσκευασία) και την περιχύνω πάνω απο την πρωτη στρώση ζύμης.
Απο πάνω ρίχνω τα μήλα (αφού τα έχω τρίψει και ανακατέψει με την ζάχαρη και την κανέλα).

Χωρίζω άλλο 1/3 της ζύμης,κάνω μια μπάλα,ανοίγω φύλλο με το χέρι πάνω στον πάγκο της κουζίνας και το τοποθετώ πάνω στα μήλα,σκεπάζοντας έτσι την γέμιση.
Την ζύμη που περισσεύει την ανακατεύω με αλεύρι,τόσο όσο να τρίβεται και να γίνεται σβωλάκια,τα οποία ρίχνω πάνω απο την πίτα μου.
Ψήνω στους 180C για 45'.
Όταν κρυώσει  μπορείτε να πρόσθεσετε απο πανω λίγη άχνη και λίγη κανέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου