Η ΦΥΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΑΣ

Τρόποι και συμβουλές για να μάθω να φτιάχνω τα καλλυντικά μου και τα γιατροσόφια μου!

Printfriendly

Παρασκευή, 1 Νοεμβρίου 2013

Σέλινο

Σέλινο
Είναι πασίγνωστο το γεγονός ότι οι αρχαίοι Έλληνες έβαζαν στα κεφάλια τους στεφάνια από σέλινο για να μην τους πιάνει το ποτό. Το ίδιο στεφάνι φοραγαν και κατά τη διάρκεια του πένθους ενώ επίσης το σέλινο, από τότε, το χρησιμοποιούσαν και στο φαγητό. Οι Κινέζοι το είχαν ως ένα από τα καλύτερα φάρμακα κατά των παθήσεων των νεφρών, της υπέρτασης, των αρθριτικών κ.α. Το έντονο άρωμα του φυτού οφείλεται στο αιθέριο έλαιο, γνωστό για τις χωνευτικές, ορεκτικές και τονωτικές του ιδιότητες. Για θεραπευτικούς σκοπούς, η ομοιοπαθητική κυρίως, χρησιμοποιεί τους σπόρους του σέλινου. Όσοι τους χρησιμοποιούν, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι κανένα ώφελος δεν έχουν οι σπόροι του εμπορίου, εφόσον είναι επεξεργασμένοι με αποτέλεσμα να έχουν χάσει όλες τις θεραπευτικές τους ιδιότητες.

Έρευνες έχουν δείξει πως το σέλινο βοηθά στην καλή μνήμη. Καταπολεμά δηλαδή την απώλεια της μνήμης που έρχεται με το πέρασμα της ηλικίας.

Που φύεται: Σε όλες τις παραθαλάσσιες χώρες με εύκρατο ή ζεστό κλίμα.
Μέρος που χρησιμοποιούμε: Φύλλα, σπόροι, ρίζες.
Περιέχει: Νιτρικό κάλιο, βιταμίνες Α, C, φολικό οξύ, κάλιο, νάτριο, φώσφορος, ασβέστιο κ.α.
Βοτανοθεραπείες: αντιρευματικό, διουρητικό, αντιπυρετικό, διεγερτικό κ.α.
Χρήσεις:
  • Βρογχίτιδα
  • Αρθρίτιδα
  • Διάρροια
  • Καταρροή
  • Υπέρταση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου