Η ΦΥΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΑΣ

Τρόποι και συμβουλές για να μάθω να φτιάχνω τα καλλυντικά μου και τα γιατροσόφια μου!

Printfriendly

Δευτέρα, 29 Σεπτεμβρίου 2014

Κέικ σοκολάτα - μπανάνα


ΥΛΙΚΑ
300 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/4 κ.γ αλάτι
125 γρ βούτυρο
200 γρ ζάχαρη
3 αυγά
1 βανίλια
2 μεγάλες ώριμες μπανάνες
4 κ.σ. γάλα
180 γρ κουβερτούρα σε νιφάδες
100 γρ καρύδια




ΕΚΤΕΛΕΣΗ


  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190oC.
  2. Ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι σ' ένα μπολ.
  3. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι το μίγμα να γίνει κρεμώδες.
  4. Προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψουν.
  5. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε τις 2 μπανάνες (που προηγουμένως έχουμε λιώσει με ένα πηρούνι).
  6. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και το γάλα.
  7. Τέλος προσθέτουμε στο μίγμα τις νιφάδες σοκολάτας και τα τριμμένα καρύδια.
  8. Μοιράζουμε τη ζύμη σε 20 σκεύη για μάφινς, τα οποία έχουμε αλευροβουτυρώσει νωρίτερα.
  9. Ψήνουμε για 15 λεπτά.

Tip: αν δεν θέλετε να βάλετε κομματάκια σοκολάτας και θέλετε να είναι όσο γίνεται πιο υγιεινό το κέϊκ μπορείτε να αντικαταστήσετε την σοκολάτα με ξηρούς καρπούς  ή  κομμάτια αποξηραμένων φρούτων όπως χουρμάδες. 

πηγηgalsnguys.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου