Η ΦΥΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΑΣ

Τρόποι και συμβουλές για να μάθω να φτιάχνω τα καλλυντικά μου και τα γιατροσόφια μου!

Printfriendly

Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου 2014

Η Jack Daniel's sauce των TGI Friday's























Υλικά

  • 1 κεφάλι σκόρδο
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 2/3 κούπας νερό
  • 1 κούπα χυμό ανανά ή χυμό από κομπόστα ανανά
  • 1/4 κούπας teriyaki sauce
  • 1 κουταλιά σος σόγιας
  • 1 1/3 κούπας καστανή ζάχαρη
  • 3 κουταλιές χυμό λεμονιού
  • 3 κουταλιές ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 κουταλιά Jack Daniels Whiskey
  • 1 κουταλιά λιωμένο ανανά
  • 1/4 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιεν

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε τη φλούδα του σκορδου ώστε να μείνει αρκετή για να συγκρατεί τις σκελίδες μαζί. Κόβουμε ένα μέρος από το κεφάλι του και ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο ώστε να πάει παντού μέσα στο σκόρδο. Το βάζουμε σε ένα ταψί και το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150° για 1 ώρα. Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει λίγη ώρα.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, το χυμό ανανά, την teriyaki sauce, την σόγια σος και τη ζάχαρη σε μέτρια/δυνατή φωτιά ανακατεύοντας περιστασιακά μέχρι το μείγμα να βράσει οπότε χαμηλώνουμε τη φωτιά μέχρι το μείγμα να γυαλίσει.
  3. Πιέζουμε τις άκρες από το κεφάλι του σκόρδου μέχρι να βγει η ψημένη κρέμα σκόρδου. Μετράμε 2 κουταλάκια του γλυκού και τα προσθέτουμε στο κατσαρολάκι χτυπώντας ελαφρά να ενσωματωθεί με τη σάλτσα. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
  4. Αφήνουμε το μείγμα να γυαλίσει για 40-50 λεπτά ή μέχρι η sauce να μείνει η μισή και να γίνει παχιά σαν σιρόπι. Προσέχουμε να μην παραβράσει γιατί θα γίνει υπερβολικά κολλώδης

Λίγα μυστικά ακόμα

Αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει και τη διατηρούμε σε αεροστεγές βάζο στο ψυγείο. Αν τη βάλετε στο κρέας στο ψήσιμο προσοχή να την αλείψετε λιγο πριν βγάλετε το κρέας απο τη φωτιά γιατι καίγεται εύκολα..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου