Η ΦΥΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΑΣ

Τρόποι και συμβουλές για να μάθω να φτιάχνω τα καλλυντικά μου και τα γιατροσόφια μου!

Printfriendly

Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου 2014

Δροσερό σπιτικό limoncello!!!







Φτιάξτε μόνοι σας το πιο δροσερό λικέρ με ελάχιστα υλικά και σερβίρετέ το μετά από γεύμα. Είναι απλά τέλειο!

Υλικά:

- 10 βιολογικά λεμόνια


- 1L αλκοόλ


- 500 γρ. ζάχαρη


- 500 γρ. νερό

Εκτέλεση:

-Πλένουμε καλά τα λεμόνια και αφαιρούμε με κοφτερό μαχαίρι μόνο την εξωτερική κίτρινη φλούδα.


-Tην βάζουμε σε αποστειρωμένο γυάλινο βάζο και περιχύνουμε με το αλκοόλ.


-Σφραγίζουμε και αφήνουμε να μείνει από 3 έως 10 ημέρες (όσο περισσότερο μείνει, τόσο πιο...ωραίο γίνεται)


-Βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό σε κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Από την ώρα που θα βράσει, συνεχίζουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 3-5’.


-Αφήνουμε να κρυώσει.


-Σε τουλπάνι σουρώνουμε το αλκοόλ που πλέον είναι κατακίτρινο και αφαιρούμε τις φλούδες.


-Προσθέτουμε το σιρόπι και ανακατεύουμε.


-Ισομοιράζουμε σε 2 αποστειρωμένα μπουκάλια και το αφήνουμε να ωριμάσει για 10 ημέρες.


-Το σερβίρουμε πάντα παγωμένο.





Extra tips:


- Αφαιρούμε μόνο την εξωτερική κίτρινη φλούδα, όχι το άσπρο μέρος.


- Αφήνουμε να γίνει η εκχύλιση από 3 έως 10 ημέρες σε σκοτεινό και δροσερό μέρος.


- Αφού κρυώσει το σιρόπι προσθέτουμε το αλκοόλ αρωματισμένο.








Από την αγαπημένη μας Αργυρώ !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου