Η ΦΥΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΑΣ

Τρόποι και συμβουλές για να μάθω να φτιάχνω τα καλλυντικά μου και τα γιατροσόφια μου!

Printfriendly

Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2014

Αλμυρά


ΥΛΙΚΑ:

  • 1 ποτήρι τρυμμένο ρεγγάτο
  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο
  • 2 αυγά + 1 κρόκο αυγού
  • 1 κ.γ.μπέικιν πάουντερ
  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • πάπρικα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • μαύρο σουσάμι

Πώς το κάνουμε:


1) Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.


2) Χτυπάμε το βούτυρο με 2 αυγά.


3) Προσθέτουμε το τυρί και σιγά-σιγά το αλέυρι και τέλος το μπέικιν.


4) Βάζουμε όσο αλεύρι πάρει προσέχοντας να μη σκληρύνει πολύ η ζύμη μας.


5) Τα πλάθουμε, περνάμε με πινέλο τον κρόκο και πασπαλίζουμε με πάπρικα και μαύρο σουσάμι.


6) Τα φουρνίζουμε ως να ροδίσουν.

Αλμυρά
Αν δεν σας αρέσει η πάπρικα ή το σουσάμι μπορείτε να αντικαταστήσετε ή και να προσθέσετε χονδρό αλάτι.
ΠΗΓΗ https://www.sintagespareas.gr/sintages/almira.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου