Η ΦΥΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΑΣ

Τρόποι και συμβουλές για να μάθω να φτιάχνω τα καλλυντικά μου και τα γιατροσόφια μου!

Printfriendly

Κυριακή, 9 Νοεμβρίου 2014

Κουλουράκια καρότου και πλεξούδες σπανάκι καρότο



Προετοιμασία: 15΄
Ψήσιμο: 10-12΄
Υλικά
• 
400 γρ. Ηλιέλαιο
• 
250 γρ. Κρασί λευκό
• 
400 γρ. Καρότα τριμμένα στο ψιλό του τρίφτη και καλά στυμμένα
• 
1 κουτ. γλυκού αλάτι

• 1 κουτ.γλυκού μπέκιν
• 
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση
Στον κάδο του μίξερ ρίχνω το ηλιέλαιο, το κρασί, το καρότο και το αλάτι και τα χτυπάω σε μεσαία ταχύτητα για δύο λεπτά.
Κοσκινίζω το αλεύρι και το προσθέτω στο μίξερ. Συνεχίζω το χτύπημα στην ίδια ταχύτητα για 5 λεπτά.
Προσθέτω και το μπέικιν και χτυπάω για 1 λεπτό ακόμα.
Παίρνω μικρά κομμάτια ζύμης (περίπου 15 γρ.) και πλάθω λεπτά κορδονάκια και φτιάχνω τα κουλούρια.
Αραδιάζω τα κουλουράκια σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 10-12 λεπτά.
Από την Μαίρη ΑδαμοπούλουΕίναι η συνταγή γι’ αυτά τα ωραία, «εθιστικά» κουλουράκια που φτιάχνουν σε όλους τους φούρνους και τα προτίνουν ως διαίτης. Γίνονται πάρα πολύ γρήγορα και το μόνο που πρέπει να προσέξετε είναι ο χρόνος ψησίματος. Τα κουλουράκια δεν πρέπει να πάρουν πολύ χρώμα... απλά ένα απαλό ρόδισμα!
ΠΛΕΞΟΥΔΕΣ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΡΟΤΟ ΤΗΣ MARDI




ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΑΝΑΚΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΕΞΟΥΔΕΣ
Τα ίδια υλικά αλλά αντί καρότο βάζουμε 
200 γρ σπανάκι ψιλοκομμένο και 50ml παραπάνω λάδι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου