Η ΦΥΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΑΣ

Τρόποι και συμβουλές για να μάθω να φτιάχνω τα καλλυντικά μου και τα γιατροσόφια μου!

Printfriendly

Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου 2014

Ψωμάκια αφράτα



Υλικά για ψωμάκια
1 κιλο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά ζάχαρη
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1/2 κουταλιά αλάτι
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
Εκτέλεση
Σ ένα φλιτζάνι χλιαρό νερό βάζουμε την μαγιά και την ζάχαρη,την αφήνουμε μέχρι να κάνει φουσκάλες.
Σ ένα μπωλ βάζουμε το αλεύρι με το αλάτι και το λάδι.
Όταν είναι έτοιμη η μαγιά την ρίχνουμε στο μπωλ με τα υπόλοιπα υλικά
Ρίχνουμε λίγο λίγο χλιαρό νερό μέχρι να γίνει μια όμορφη μαλακή ζύμη χωρίς να κολλάει στα χέρια.
Αφήνουμε την ζύμη να φουσκώσει για 50 λεπτά περίπου,ανἀλογα την θερμοκρασία του δωματίου μας,όταν διπλασιαστεί σε όγκο την ξαναζυμώνουμε και την πλάθουμε,την κάνουμε ένα μακρόστενο ρολό και την κόβουμε σε κομματάκια,την πατἀμε ελαφρώς με το χέρι μας να γίνει μια πλακέ μπαλίτσα,βάζουμε τα ψωμάκια σε λαδόκολα ψεκάζουμε με νεράκι για να κολλήσουμε το μαύρο σουσάμι πάνω,αν δεν έχουμε μαύρο βάζουμ το απλό,είναι εξίσου τέλειο.
Αφήνουμε τα ψωμάκια μας άλλη μισή ώρα να φουσκώσουν και μετά τα ψήνουμε στους 150 βαθμους με αέρα.
Όταν είναι έτοιμα τα βγάζουμε απ τον φούρνο και όπως είναι ζεστά τα ψεκάζουμε ελαφρώς με νεράκι να μην γίνουν μούσκεμα γιατι θα λασπώσουν και τα σκεπάζουμε για 10 λεπτα.
Καλή επιτυχία!!!!!
Μαρία Ντινόρη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου