Η ΦΥΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΑΣ

Τρόποι και συμβουλές για να μάθω να φτιάχνω τα καλλυντικά μου και τα γιατροσόφια μου!

Printfriendly

Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2014

Οι φράουλες ρίχνουν τη χοληστερίνη

Τι έδειξε ένα... νόστιμο πείραμα σε 23 εθελοντές

Ιταλοί και Ισπανοί ερευνητές υπέβαλαν 23 υγιείς εθελοντές σε ένα…νόστιμο πείραμα. Επί ένα μήνα οι εθελοντές έτρωγαν 500 γρ. φράουλες με σκοπό να διαπιστωθεί αν θα άλλαζαν κατά οποιοδήποτε τρόπο, οι βιοχημικοί δείκτες του αίματός τους.

Στο τέλος αυτής της ασυνήθιστης «θεραπείας» τα επίπεδα της κακής χοληστερίνης και των τριγλυκεριδίων είχαν μειωθεί σημαντικά. 

Τα αποτελέσματα που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Nutritional Biochemistry δείχνουν ότι τα επίπεδα της ολικής χοληστερίνης μειώθηκαν κατά 8,78%, της «κακής» LDL χοληστερίνης κατά 13,72% και των τριγλυκεριδίων κατά 20,8%. Οι τιμές της καλής HDL χοληστερίνης δεν άλλαξαν.

Η διατροφή με φράουλες επίσης, βελτίωσε και άλλες παραμέτρους του αίματος όπως τα λιπίδια που κυκλοφορούν στο πλάσμα, τους αντιοξειδωτικούς βιοδείκτες όπως η βιταμίνη C και τη λειτουργία των αιμοπεταλίων. Ωστόσο, όλες αυτές οι παράμετροι επέστρεψαν στις αρχικές τους τιμές 15 μέρες μετά την «θεραπεία» με τις φράουλες.

Αρκετές έρευνες έχουν ήδη δείξει ότι οι φράουλες έχουν αντιοξειδωτική ικανότητα και δράση, αλλά τώρα οι ερευνητές από την Πολυτεχνική Σχολή Marche σε συνεργασία με τους συναδέλφους τους από τα Πανεπιστήμια της Σαλαμάνκα, της Γρανάδα και της Σεβίλλης διεξήγαγαν την εν λόγω έρευνα που έδειξε για πρώτη φορά, σύμφωνα με τους ερευνητές, τον προστατευτικό ρόλο που έχουν τα συστατικά της φράουλας στην προστασία μας από αναγνωρισμένους παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου.

Αν και ακόμη δεν έχει απαντηθεί ξεκάθαρα σε ποιο συστατικό των φραουλών οφείλεται η ευεργετική τους δράση, τα περισσότερα διαθέσιμα δεδομένα των ερευνών και των επιδημιολογικών μελετών δείχνουν προς τις ανθοκυανίνες στις οποίες οφείλεται και το κόκκινο χρώμα που έχουν οι φράουλες.

Πηγή: vita.gr

Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2014

ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΣΟΔΑ 1000 ΦΟΡΕΣ ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

σόδα-λεμόνι
Ο συνδυασμός του λεμονιού και της μαγειρικής σόδας έχει 1000 φορές πιο ισχυρή επίδραση από τη χημειοθεραπεία!

Γιατί το γεγονός αυτό φυλάσσεται ως μυστικό;
Πολυάριθμες μελέτες έχουν αποδείξει τις αντικαρκινικές ιδιότητες του λεμονιού. Το λεμόνι παρέχει και άλλα οφέλη, συμπεριλαμβανόμενης της ισχυρής δύναμης του στη θεραπεία κύστεων και όγκων.
Τα λεμόνια έχουν την δύναμη να θεραπεύουν τον καρκίνο, δεδομένου ότι έχει δοκιμαστεί σε όλους τους τύπους καρκίνου. Προσθέτοντας μαγειρική σόδα το κάνει ακόμα πιο ισχυρό, γιατί η μαγειρική σόδα φέρνει το pH στο κανονικό επίπεδο.
Το λεμόνι έχει επίσης ισχυρή αντιμικροβιακή επίδραση στην αγωγή βακτηριακών και μυκητιακών λοιμώξεων. . Είναι αποτελεσματικό στην καταπολέμηση εσωτερικών παράσιτων και ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση. Το λεμόνι είναι ευεργετικό για το νευρικό σύστημα, καθώς είναι ένα ισχυρό αντικαταθλιπτικό, μειώνει το στρες και είναι κατευναστικό των νευρικών κρίσεων.
Ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές φαρμάκων ισχυρίζεται ότι σε 20 εργαστηριακά πειράματα, που διεξάγονται από το 1970 μέχρι πρόσφατα, απέδειξε ότι:
Το λεμόνι καταστρέφει τα καρκινικά κύτταρα σε 12 τύπους καρκίνου. Αποτρέπει μετάσταση των καρκινικών κυττάρων και είναι 10 000 ισχυρότερο από φάρμακα όπως αδριαμυκίνη, χημειοθεραπεία και ναρκωτικά προϊόντα.
Το πιο ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι ο συνδυασμός του εκχυλίσματος λεμονιού και της μαγειρική σόδας καταστρέφει τα καρκινικά κύτταρα μόνο, χωρίς να βλάπτει τα υγιή κύτταρα και τους ιστούς.
Τα πειράματα έχουν δείξει ότι οι ασθενείς που έχουν διαγνωστεί με καρκίνο θα πρέπει να πίνουν χυμό λεμονιού και ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα. Αυτή η θεραπεία δεν μπορεί να θεραπεύσει τις καταστροφικές παρενέργειες της χημειοθεραπείας.
Ο καλύτερος τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι τα λεμόνια είναι βιολογικά, χωρίς χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται είναι να μεγαλώσει αυτό το φρούτο στο δικό σας κήπο. Τα βιολογικά λεμόνια είναι 100 φορές πιο αποτελεσματικό από τα λεμόνια που καλλιεργούνται με χημικά λιπάσματα και αντιμετωπίζονται με χημικά.
healthyfoodhouse.com