Η ΦΥΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΑΣ

Τρόποι και συμβουλές για να μάθω να φτιάχνω τα καλλυντικά μου και τα γιατροσόφια μου!

Printfriendly

Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2015

ΟΙ 10 ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΝΟΥΤΕΛΑΣ

ΕΣΕΙΣ ΠΟΣΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΝΟΥΤΕΛΑ;
ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΕ 10 ΑΠΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΑΣ ΤΙΣ ΑΠΟΛΑΥΣΟΥΜΕ!!!!










ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ


Μανιάτικα σπανακοπιτάκια τηγανιτά από τις συνταγές της καρδιάς!



Υλικά για 40 κομμάτια
Για το φύλλο
1 ½ κιλό αλεύρι μπλε + λίγο ακόμη
4 ποτήρια του νερού, νερό
¾ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
Φτιάχνουμε το φύλλο
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, ρίχνοντας το τελευταίο ποτήρι νερό λίγο-λίγο
για να δούμε πόσο θα χρειαστεί. Ζυμώνουμε για 5-6 λεπτά μέχρι να έχουμε μια ζύμη λίγο σκληρή αλλά ελαστική. Την αφήνουμε για κανένα τέταρτο να ξεκουραστεί.
Για την γέμιση
¾ κιλού φέτα
3 αυγά
2 κιλά σπανάκι φρέσκο
(μπορούμε να βάλουμε και διάφορα άγρια χόρτα για πίτα)
3-4 κουταλιές ελαιόλαδο
4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα ή 1 μεγάλο ξερό ψιλοκομμένο
4-5 κλαράκια άνηθο, ψιλοκομμένα
1 κουταλιά της σούπας κοφτή αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
Φτιάχνουμε την γέμιση
Ρίχνουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια με τον

ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ ΜΕ ΔΥΟ ΥΛΙΚΑ


Υλικά (για μια πίτσα)

  • 1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 φλιτζάνι ελληνικού ή φυσικό γιαούρτι
  • Έξτρα αλεύρι για το πασπάλισμα 

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ, ανακατεύετε το αλεύρι και το γιαούρτι  να σχηματίσουν μια μπάλα
  2. Βάλτε πάνω σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και  ζυμώνετε .
  3. Ζυμώνετε για 5-8 λεπτά. Ανοίγετε την πίτσα και προσθέστε ότι υλικά θέλετε!

Σημειώσεις ...

Η ποσότητα αυτή είναι κατάλληλη για μια πίτσα.Κάνει μια μεγάλη βάση και μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε με τόσα πολλά άλλα πράγματα, όπως με τυρί και μπέικον και σκορδόψωμο.Εάν η ζύμη φαίνεται λίγο υγρή , απλά προσθέστε μια χούφτα αλεύρι. 

Τρίτη, 24 Μαρτίου 2015

40 κόλπα που διώχνουν τα κιλά

Ρεπορτάζ: Ρούλα Τσουλέα

Οι άνθρωποι έχουν μακρά προϊστορία στις ακραίες δίαιτες – πολύ πριν, λ.χ., από την «δίαιτα της λαχανόσουπας», υπήρχε η «δίαιτα του τσιγάρου» - και ακόμα μακρύτερη στην έλλειψη υπομονής όταν πρέπει να χάσουν τα περιττά τους κιλά.
Αν και τίποτα δεν μπορεί να υποκαταστήσει μια σωστή δίαιτα που συνδυάζεται με την τακτική γυμναστική (το λιγότερο που συνιστάται είναι περπτάτημα με γρήγορο βήμα, επί μισή ώρα την ημέρα, πέντε μέρες την εβδομάδα), η επιστημονική έρευνα έχει αποκαλύψει μικρές λεπτομέρειες που μπορεί να βοηθήσουν.
Μολονότι τα στοιχεία δεν είναι σε όλες τις περιπτώσεις αδιάσειστα, αφού κάτι τέτοιο θα προϋπέθετε την διεξαγωγή πολυετών και με εκατοντάδες εθελοντές μελετών, είναι αρκετά για να δώσουν νέα πνοή στην συμβουλή «δοκίμασέ το και θα δεις αν σε πιάνει».
Ο κλινικός διαιτολόγος-βιολόγος Χάρης Δημοσθενόπουλος, προϊστάμενος του Διαιτολογικού Τμήματος στο Λαϊκό Νοσοκομείο της Αθήνας, και ο κλινικός διαιτολόγος-διατροφολόγος Δημήτρης Π. Μπερτζελέτος, γενικός γραμματέας της Ένωσης Διαιτολόγων-Διατροφολόγων Ελλάδας, παρουσιάζουν τα συχνά απρόσμενα ευρήματα των μελετών για την δίαιτα, τις συνήθειες και τα τρόφιμα που μπορεί να χρησιμεύσουν στην μάχη εναντίον των περιττών κιλών.
1. Να πίνετε πολλά υγρά.Το να ξεγελά κανείς το στομάχι του και να δημιουργεί μια ψευδαίσθηση πληρότητας και κορεσμού της πείνας, πίνοντας πολλά υγρά και κυρίως νερό, είναι ένας απλός τρόπος για να πετύχει τη συνολική μείωση των θερμίδων που προσλαμβάνει μέσα στην ημέρα. Η ενυδάτωση γεμίζει επίσης με οξυγόνο και ενέργεια τον

Σάββατο, 21 Μαρτίου 2015

Αλάτι: Πόσες ποικιλίες υπάρχουν; ~ Oφέλη - συμβουλές

Αλάτι: Πόσες ποικιλίες υπάρχουν; ~ Oφέλη - συμβουλές


Η ιστορία του αλατιού 

Η ιστορία του αλατιού είναι συνυφασµένη µε την ιστορία του ανθρώπινου πολιτισµού. Από πολύ νωρίς είχε γίνει γνωστή στον άνθρωπο η χρήση του αλατιού ως συντηρητικού, πράγµα που συνέβαλε στη διατήρηση των τροφίµων (κρέατα, ψάρια, τυριά, ελιές κ.λπ.) και βοήθησε στις µεγάλες µετακινήσεις, αφού πλέον είχε βρεθεί ο τρόπος να συντηρούνται οι τροφές επί µακρόν.


Τα είδη του αλατιού 

Ορυκτό αλάτι.
Το 70% της παγκόσµιας κατανάλωσης καλύπτεται από το ορυκτό αλάτι. Το αλάτι που άφησαν πίσω τους οι ωκεανοί µπορεί να βρεθεί σε διαφορετικές προσµείξεις. Αλλού υπάρχουν πολλά χρώµατα, αλλού πέτρες, αλλού σκελετοί ζώων και

Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2015

Η Δίαιτα της κρέμας: Χάστε 5 κιλά σε 10 ημέρες

Η δίαιτα της κρέμας είναι μια αποτελεσματική δίαιτα που θα μας βοηθήσει να χάσουμε τα περιττά κιλά τηρώντας μια διατροφή που θα περιλαμβάνει αγαπημένες κρέμες όλων των ειδών όπως δημητριακών (βρώμη, φαγόπυρο κλπ), με φρούτα, κρέμες για τα μωρά (ρυζάλευρο, σιτάλευρο, φρούτων κλπ), που μπορούμε να τις ετοιμάσουμε μόνοι μας ή να χρησιμοποιήσουμε φακελάκια του εμπορίου.

Διάρκεια: 10 ημέρες


Απώλεια: μέχρι 8 κιλά

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΙΤΑΣ

1η Ημέρα έως 2η Ημέρα Κατά τη διάρκεια της ημέρας καταναλώνουμε μέχρι 4 μπολάκια κρέμα της επιλογής μας

3η Ημέρα έως 9η Ημέρα

Πρωινό Καφές ή ρόφημα βοτάνων 1 μπολάκι κρέμα

Μεσημεριανό Επιλογές:
- 200 γραμμ. άπαχο κρέας ή κοτόπουλο χωρίς πέτσα (βραστό ή ψητό) Πράσινη σαλάτα - 200 γραμμ. ψάρι (ψητό ή βραστό) ή 1 κονσέρβα (160 γραμμ.) τόνο σε νερό Πράσινη σαλάτα - 1 μερίδα (1 κούπα) ρύζι (καστανό ή λευκό) Πράσινη σαλάτα - 1 μερίδα όσπρια Πράσινη σαλάτα - 2 αυγά βραστά με 2 κουταλιές τυρί κότατζ χαμηλών λιπαρών Πράσινη σαλάτα - 1 μερίδα βραστά λαχανικά ή 1 μερίδα σούπα λαχανικών Πράσινη σαλάτα

Απογευματινό 1 (200 γραμμ.) γιαούρτι χαμηλών λιπαρών

Βραδινό 1 μπολάκι κρέμα Πριν τον ύπνο 1 κούπα ρόφημα βοτάνων 10η Ημέρα

Κατά τη διάρκεια της ημέρας καταναλώνουμε μέχρι 4 μπολάκια κρέμα της επιλογής μας Κανόνες Δίαιτας - Καταναλώνετε καθημερινά 1,5lt έως 2lt νερό. - Η θερμιδική αξία για κάθε μερίδα κρέμας θα πρέπει να είναι μέχρι 200 θερμίδες. Επιτρέπεται - Ροφήματα βοτάνων - Καφές - Φρέσκα μυρωδικά, ελαιόλαδο, ελάχιστο αλάτι, ξύδι, λεμόνι - Γλυκαντικό - Καστανή ζάχαρη Δεν επιτρέπεται - Αναψυκτικά - Αλκοόλ - Λευκή Ζάχαρη http://www.enter2life.gr/wp/7042-i-diaita-tis-kremas-xaste-8-kila-se-10-imeres.html

Κυριακή, 8 Μαρτίου 2015

Ταχινοκουλούρες νηστίσιμες


Υλικά

2½ κιλά αλεύρι μπλε
½ κιλό ζάχαρη
½ κιλό ταχίνι
1 ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
5 φακελάκια μαγιά
κακουλέ,κανέλα,μαστίχα,γαρύφαλλο,μαχλέπι

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια λεκανίτσα και ζυμώνουμε με χλιαρό νερό όσο πάρει...
Αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο και πλάθουμε σε οτι σχήμα θέλουμε (όπως τα τσουρεκάκια)
Ψήνουμε σε αερόθερμο φούρνο στους 170 για 20 λεπτά περίπου...μεχρι να πάρουν χρώμα καφέ
Μόλις τα βγάλουμε απ τον φούρνο τα αλείφουμε με ζαχαρόνερο για να γυαλίσουν και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Πηγή Μαρία Ντινόρη