Η ΦΥΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΑΣ

Τρόποι και συμβουλές για να μάθω να φτιάχνω τα καλλυντικά μου και τα γιατροσόφια μου!

Printfriendly

Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2016

Χριστουγεννιάτικη γέμιση της mardi's

Καταπληκτική γέμιση όπως μου την έμαθε η μαμά μου!!!



Σχετική εικόνα
η φωτογραφία είναι από το google και δεν έχει καμία σχέση με την συνταγή

Υλικά

3/4 του κιλού ρύζι κίτρινο
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
συκωτάκια κότας ...(γίνετε και χωρίς αυτά...)
1 ματσάκι μαιντανό
κάστανα όσα θέλουμε
σταφίδες όσες θέλουμε
κουκουνάρι όσο θέλουμε
1 κούπα ελαιόλαδο
κύμινο
κανέλλα
αλάτι
πιπέρι
μοσχοκάρυδο
γαρύφαλλο (μοσχοκάρφι)
1 Ποτήρι κρασί κόκκινο
1 κουτί ντοματοχυμό
3 κρεμμύδια
2 κύβους κότας
νερό όσο πάρει

Εκτέλεση

Τσιγαρίζουμε τον κιμά και τα συκωτάκια και αφού είναι έτοιμα ρίχνουμε το ελαιόλαδο,κρεμμύδι,μαϊντανό,κουκουνάρι,κάστανο,σταφίδες και τα μπαχαρικά...τσιγαρίζουμε μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι και σβήνουμε με το κρασί.
Αφού εξατμισθεί λιγάκι το κρασί ρίχνουμε τους κύβους κότας,τον ντοματοχυμό και το νερό.
Νερό βάζουμε ανά διαστήματα γιατί το ρύζι μερικές φορές ψήνετε πολύ γρήγορα και δεν χρειάζεται πολύ νερό.
Τέλος γεμίζουμε την γαλοπούλα η το κοτόπουλο με την γέμιση,αν θέλουμε την αφήνουμε ως έχει και την σερβίρουμε στα πιάτα.Εγώ γεμίζω το κοτόπουλο και την υπόλοιπη γέμιση την βάζω σε λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και την αφήνω μέσα στο ταψί για όσο διάστημα ψήνετε το κοτόπουλο και παίρνει τα υγρά του ψητού μου.
Καλή επιτυχία και καλά ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!!!!!

Μαρία Ντινόρη & Πανορμίτα (Μότα) Καπιτάνου Ντινόρη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου